Zonder knoeien toveren met Water Wow

door Knutsel Frutsel

Een geweldige uitvinding is de Water Wow, een soort kleurboekje voor wie nog niet echt kan kleuren. Door het stiftje te vullen met water en daarmee over de witte plaatjes te gaan, komen de kleuren van de afbeelding tevoorschijn. Wie knoeit, knoeit alleen met water. En als de bladzijde weer droog is, zijn ook de kleuren weer verdwenen en kan de pret opnieuw beginnen.

Leeftijd
Officieel is Water Wow voor drie jaar en ouder, maar wie toezicht geeft kan ze ook aan een tweejarige bieden om mee te spelen. Het magische effect zal voor deze kleintjes ook geweldig aantrekkelijk zijn. Er zijn ook versies met meer uitdaging voor kleuters.

Ook nog een zoekboek
De Water Wow-boekjes van Melissa and Doug, een Amerikaans merk, hebben na het inkleuren nog een tweede activiteit in petto: met beelden worden de kinderen aangespoord zoekopdrachten te vervullen. Er zijn ook versies voor vier- en vijfjarigen, bijvoorbeeld een doolhoven- en een punt-tot-puntversie. De oudere kinderen in het gezin hoeven dus niet met scheve ogen te kijken naar het plezier van de jongste!

Uitstekend voor onderweg
Deze knutsel/kleurboekjes zijn een uitstekende activiteit voor in een restaurant, vliegtuig of trein of overal waar afleiding nodig is met weinig attributen en een hoog pleziergehalte. Wil je meer tips over speelgoed voor peuters onderweg of op vakantie, lees dan deze blog!Lampje, ZIlveren Griffel 2018