Wies en oma Wisse – De bullebakbaas

door Violet
Boeken, 6-9 jaar, Wies en oma Wisse, Marte Jongbloed, Iris Boter

Wies’ ouders zijn bijna nooit thuis, ze zijn ritselaars en helpen mensen in nood. Wies heeft al heel veel oppasdames gehad, maar ze houden het nooit lang met haar uit. Gelukkig heeft ze oma Wisse en de tweeling Zane en Jazz, haar beste vrienden.

Oma Wisse woont in Huize Grijsoord en het is daar reuzegezellig. Tot de komst van Dick Tator, de nieuwe directeur. Hij stelt allerlei zeer strenge regels op. De bewoners mogen nog maar twee keer in de week douchen, en krijgen dan twee minuten warm water. En elke dag om 5.15 is er ochtendgymnastiek. Verplicht! En zo verzint hij nog meer heel onprettige dingen, die de bewoners helemaal niet willen. Behalve juffrouw Mosterd, die nou eenmaal van mannen in uniform houdt.

Boeken, 6-9 jaar, Wies en oma Wisse, De bullebakbaas, Iris Boter

Wies en de tweeling bedenken een plan om de bullebakbaas te grazen te nemen. Wil je weten of dat lukt? Lees dan dit boek. En leef mee met Wies, haar oma, haar vrienden en alle bewoners van Huize Grijsoord. Het is een gezellige en supergrappige boel bij elkaar.

Wat ik ook zo fijn vind aan dit boek is dat het ‘oudjes’ zo leuk voor de dag laat komen. De bewoners van Huize Grijsoord zijn allemaal verschillend, hebben een heel verleden en kúnnen ook gewoon dingen. Ook hebben ze kwaaltjes, maar dat maakt ze niet minder mens. En dat wordt in dit boek respectvol, maar ook heel erg grappig beschreven. Jongbloed bewijst dat er met bejaarden goed te leven en te lachen valt!

En omdat elke zin op een nieuwe regel begint, is het heel makkelijk te lezen voor jonge kinderen! Niet al te veel tekst per pagina, en dan ook nog afgewisseld met een heleboel vrolijke fullcolour illustraties van Iris Boter. Echt een aanrader.

Boeken, 6-9, Wies en oma Wisse, De bullebakbaas ,Jongbloed en Boter

Titel: Wies en oma Wisse – De bullebakbaas
Auteur: Marte Jongbloed
Illustrator: Iris Boter
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Leeftijd: 6+

Deel 2 van de serie van Wies en oma Wisse is in de maak en komt in augustus/september 2020 uit! De titel is: De beestenbaas en in dit boek verdwijnt oma Wisse in de dierentuin als ze daar met Wies is. En zij is niet de enige! Wies vraagt hulp aan de bewoners van Huize Grijsoord en samen lossen ze het mysterie op. Spannend en grappig – vooral mevrouw Rodelia Rozeboom komt weer hilarisch uit de hoek. En met wederom gewéldige, kleurrijke en vrolijke tekeningen van Iris Boter.

Violet