Wetenschap voor de jonge onderzoeker

door Wolke
Galt wetenschapsdozen

De wetenschapsdozen van Galt zijn al geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zes. Eindelijk heeft een producent door dat ook de jonkies al proefjes willen doen en leren over bijvoorbeeld scheikunde, magneten, kleuren, het lichaam, kristallen.

Geen gebakken lucht
In 2017, op de beurs in Londen, zijn we bewust op zoek gegaan naar wetenschapsdozen waar geen gebakken lucht in zit. Er zijn een hoop pakketten op de markt waarbij je vooral betaalt voor de vormgeving, maar waar eigenlijk alleen maar wat rommel in zit. 
Bij het aanbod van Galt, een Engels merk dat gespecialiseerd is in leerzaam en uitdagend speelgoed, werden we wél blij van de kwaliteit en de hoeveelheid spullen waar hun pakketten uit bestaan. 
Bovendien is hun wetenschapslijn al geschikt voor de jongste professoren-in-de-dop, al is het wel de bedoeling dat kinderen onder de acht aan de slag gaan onder begeleiding van een volwassene.

Heldere instructies
Alle Galt-dozen komen met een helder en leuk instructieboekje waarin goed wordt uitgelegd welke spullen je voor een experiment nodig hebt, hoe je het moet uitvoeren, en waarom het werkt zoals het werkt. De professoren Molly en Mike leiden je stap voor stap door het onderzoek. Het boekje in de doos is alleen in het Engels, maar op de achterkant van de verpakking staat de link naar de Galt-site, waar je de Nederlandse vertaling kunt downloaden. 

Aanvulling en houdbaarheid
Wij verkopen onder andere Science Lab met scheikundige proefjes, Magnetic Lab over de werking van magneten, Body Lab over het menselijk lichaam en Rainbow Lab over hoe kleuren zijn opgebouwd en uiteenvallen. Het verschilt per onderwerp in hoeverre je genoeg hebt aan wat er in de doos zit, of dat je bijvoorbeeld zelf nog olie, afwasmiddel, azijn of iets anders in huis moet hebben. Ook verschilt het per doos hoe lang je er mee kunt blijven spelen. Zo blijven magneten altijd bruikbaar, maar gaan zakjes kristallen of flesjes kleurstof na een aantal malen gebruik natuurlijk wel een keertje op.

Ben je geïnspireerd door de wetenschap? Kijk dan ook eens naar dit verhaal over zelf slijm maken!