Puzzel je eigen weg of treinbaan

door Wolke
omkeerbare puzzel snelweg treinbaan

Voor kinderen die graag met auto’s spelen, maar die je ook eens aan het puzzelen wilt krijgen, is de Puzzelsnelweg van Just Games een uitkomst. Wie een mooi traject heeft gelegd, een weg óf treinbaan, kan er vervolgens op rijden met de eigen autootjes; of treintjes dus. En bovendien de route steeds veranderen.

Omkeerbaar
Het is extra leuk aan deze puzzel dat de stukken omkeerbaar zijn. Aan de andere kant kun je een treinbaan puzzelen, voor wie liever met treintjes speelt of ook wel eens wat anders wil. In de doos zitten 14 rechte stukken, 4 hoeken (waar een T-splitsing mee te maken is) en 4 ronde stukken voor de bochten. Ook nog doodlopende stukjes met parkeervakken. Bij elkaar kun je er 6 meter snel- of spoorweg mee leggen, in verschillende trajecten, als je dat wilt.

omkeerbare snelweg-treinbaan puzzel

Karton
Deze puzzel bestaat uit grote stukken bedrukt karton. Groot genoeg als puzzelstuk voor een 3+-kind om aan te kunnen, maar het zou kunnen dat het materiaal niet dik genoeg is om bestand te zijn tegen zulke kleine rouwdouwers. Vandaar dat het misschien meer geschikt is voor kinderen vanaf een jaar of 4-5, als ze al iets voorzichtiger met hun speelgoed zijn. Dat verschilt per kind natuurlijk.

En als ze dan de smaak van het puzzelen te pakken hebben, hebben we nog heel veel meer keus!

Winkelmeisje Wolke van Knutsel Frutsel