Magische muziekdoosjes

door Wolke
roze juwelen muziekdoosje met danseres voor kleine prinses

Wij noemen ze ‘juwelenmuziekdoosjes’, maar eigenlijk zijn het kistjes om al je schatten in op te bergen met een dansend figuurtje erin, heel aansprekend voor kleine prinsesjes.

Springballerina
Ik heb hem nog steeds, het muziekdoosje dat ik rond mijn zesde kreeg. Ik was op die leeftijd niet eens een echt ‘meisje-meisje’, maar ik was toch betoverd door het kistje waaruit een ronddraaiende ballerina tevoorschijn sprong, zodra je het deksel opendeed en de muziek begon te spelen.
Ik had niet zoveel juwelen om er in op te bergen, maar alle schatten die ik op mijn ontdekkingstochten vond (mooie kiezeltjes, kleine dierenbotjes of geheime briefjes), vonden er jarenlang een veilige bewaarplaats in. Ik vond het ook fantastisch om steeds opnieuw de veer van het danseresje opzij te trekken, zodat zij met een indrukwekkend ‘poinggggg!’ weer terugveerde. Heel dapper dat ze altijd door probeerde te dansen, hoe hard ik ook aan die onverwoestbare veer trok.

Voor kinderen in verschillende maten
Voor de allerjongste kinderen verkopen we een aantal verschillende houten muziekdoosjes, met ronddansende, magnetische figuurtjes zoals een koningspaar of een vosje en een hertje. Hier kun je geen spulletjes in doen. 

Dat kan wel bij de juwelenmuziekdoosjes van Egmont Toys die wij verkopen. Die zijn roze en spreken vooral meisjes vanaf een jaar of zes aan. Het zijn niet alleen maar ballerina’s en prinsessen op de ronddraaiende veer; soms is het een uiltje of ander dier dat danst.

Muziek juwelendoosjes Ulysse en Trousselier gesloten

Van Trousselier verkopen wij kistjes die vaak geliefd zijn bij (iets) oudere meisjes, met afbeeldingen van bloemenkinderen erop en elfjes als danseres. Van dit merk hebben we ook regelmatig doosjes met paarden erop en erin, vaak met een extra lade onder in de doos. 

Ulysse is een Frans merk, waarvan wij (behalve eerder genoemde houten exemplaren) muziekdoosjes hebben die wat feller en minder zoetig gekleurd zijn, zoals die met exotische prinsessen, een Parijs-thema of een dame op een fiets.

Bij geen van deze muziekdoosjes komen er batterijen aan te pas. Ze zijn allemaal handmatig op te winden en de muziek begint als je de deksel opent en stopt weer wanneer je die sluit. 
Dat maakt ze dus zo magisch en betoverend; een ware schat voor al je schatten.

Winkelmeisje Wolke van Knutsel Frutsel