In de zandbak

door Wolke
In de zandbak

Spelen met zand is goed voor de ontwikkeling van een kind. Het stimuleert de zintuigen, daagt uit om te ontdekken, ontwikkelt de creativiteit en kan helpen bij zowel het samen als alleen leren spelen.

Het gevoel van zand
Veel kinderen vinden het al leuk om in de zandbak te spelen zodra ze goed en wel kunnen zitten. In eerste instantie zullen ze niet veel meer doen dan het zand door hun vingers laten gaan én het natuurlijk ook in hun mond stoppen. Het is dan nog meer voelen dan echt spelen. Lees ook Isis’ blog over Play-Doh en de voelfase.
Op een gegeven moment wordt het steeds leuker om te scheppen, graven, vormen te maken en het zand te verplaatsen. Vanaf dat moment is het fijn als er goede spullen zijn om dat mee te doen.

Deutsche Gründlichkeit
Omdat je geen emmertje of schepje wilt dat meteen kapot gaat als er per ongeluk iemand op gaat zitten, verkopen wij graag zandbakspul van het merk Spielstabil. Dat is een degelijk Duits merk dat er prat op gaat onverwoestbaar speelgoed te maken dat ergonomisch geschikt is voor kleine kinderhandjes. Wij hebben bijvoorbeeld vrolijk gekleurde spades uit één stuk, maar ook stevige schepjes. Hun emmertjes en gieters zijn goed vormgegeven en nodigen echt uit om lekker mee te spelen. Water naar de zee dragen bijvoorbeeld…

IJsco-setjes
Een echte hit zijn de ijsco-setjes van dit merk; verschillende hoorntjes en een rond schepje, om tot vervelens toe papa en mama en wie er maar meer in de buurt is van alle smaken zandijsjes te voorzien.

Auto kwijt
Veel Amsterdamse bovenwoning-kinderen zijn aangewezen op de zandbak in een park of speeltuin. Dan is het wel zo handig als je je eigen speelgoed weer makkelijk terug kunt vinden. Daarom is het fijn om een wat grotere graafmachine of kiepwagen mee te nemen. Little Tikes heeft bijvoorbeeld een lekker uit de kluiten gewassen wagenpark en ook Green Toys heeft een fantastische kiepwagen die je niet snel uit het oog verliest. Ook de oranje trekkar van Green Toys is ideaal om flinke hopen zand mee te verplaatsen en zal niet snel kapot gaan of kwijtraken.
Maar hoe groot of felgekleurd je zandbakspeelgoed ook is, het kan natuurlijk nooit kwaad om voor vertrek een naam (en/of telefoonnummer) onder- of achterop te schrijven met watervaste stift. Dat kan natuurlijk ook altijd ter plekke in onze winkel als je met spoed naar de zandbak moet.