Smartmax: bouwen met magneten

door Wolke
Smartmax ballen en staven

Smartmax is al leuk om mee te spelen voor kinderen vanaf één jaar. Het stimuleert de creativiteit, logisch nadenken en ruimtelijk inzicht. En het blijft jaren interessant. Dat is het mooie van deze magnetische staven en ballen, waarmee je allerlei bouwsels, auto’s, bloemen of knikkerbanen kunt maken.

Ballen en staven
Smartmax is een magnetisch bouwsysteem dat bestaat uit stevige staven en grote ballen. Omdat alle onderdelen groter zijn dan 3 cm, is het ook veilig voor kinderen die nog dingen in hun mond stoppen. Voor deze kleintjes is het al interessant dat de vrolijk gekleurde onderdelen aan elkaar klikken en weer los kunnen.

Steeds ingewikkelder
Naarmate een kind ouder wordt kan het steeds ingewikkelder vormen en constructies maken. Het speelgoed stimuleert de fantasie en creativiteit, maar ook het logisch denken en ruimtelijk inzicht. 
Er was laatst zelfs een klant die vertelde dat ze het idee had dat het haar kinderen zou kunnen helpen om later een goed inzicht in wiskunde te ontwikkelen, omdat ze nu al spelenderwijs doorhadden hoe bijvoorbeeld een kubus of een piramide is opgebouwd.

Smartmax autoset

Verschillende onderdelen
Er zijn verschillende startersets, die uit te breiden zijn met extra doosjes ballen, lange staven, korte staven of kromme staven. Er zijn ook sets waarmee je een soort knikkerbaan voor de grote ballen in elkaar kunt zetten. Of sets waarmee je voertuigen kunt maken door wielen en andere onderdelen op de staven te klikken.

Ideaal cadeau
Bij Knutsel Frutsel hebben we altijd wel Smartmax in de winkel liggen om uit te proberen, dus kom vooral eens langs om te kijken of het jouw kind ook aanspreekt. Als jullie eenmaal aan dit speelgoed begonnen zijn, weet je voor de komende verjaardagen tenminste wat je al die ooms en tantes steeds weer kunt vragen als cadeau. In dit geval is het geen enkel probleem als er dan twee tantes met dezelfde uitbreidingsset aan komen zetten, want bij Smartmax is ‘less is more’ niet relevant. Hoe meer onderdelen, hoe groter de bouwwerken die je kunt maken, dus hoe meer plezier!