Opkrabbelen en doorpakken. Doen jullie mee?

door Violet
This way to wonderland, egels, etalage

We gaan op herhaling. Luidden we in oktober 2019 de noodklok en was door jullie enórme steun het tij tot en met februari 2020 gekeerd, viel vervolgens Corona als een bom op ons dak. Op ieders dak. Ongekende tijden, met ongekende gevolgen. En dus vragen we weer jullie hulp. Wij zetten onze schouders er weer onder. Doen jullie mee?

In januari blogden wij om jullie te bedanken voor de grote, trouwe en liefdevolle opkomst in het laatste kwartaal van 2019. Wij voelden ons zeer gesteund en dat zagen we ook terug in de omzetcijfers. En het kwam niet alleen door Sint en Kerst, ook in januari en februari 2020 kwamen jullie cadeautjes kopen. Na onze noodklok kozen jullie bewust voor ons en een leuke, gezellige buurt met fijne winkels. Jullie maakten ons duidelijk dat Knutsel Frutsel moest blijven bestaan. En daarvoor zijn we jullie nog steeds dankbaar.

wachtstippen, stoepkrijt, in de rij

Coronaklap
De coronaklap kwam hard aan. Paniek in de tent. Hoe gaan we dit doen? Hoeveel mensen mogen tegelijk in de winkel? Hoe beschermen we iedereen? Kunnen we wel open blijven? Komt er wel iemand? En zo denderden de vragen een paar weken door onze hoofden. We waren open met wachtstippen voor de deur, we waren een week dicht, we waren halve dagen open, op donderdag dicht, voor één klant tegelijk, voor meerdere tegelijk. En zo proberen we weer langzaam aan terug te komen naar waar we waren. Zowel qua service, gezelligheid en normale openingsuren als omzet.

Onze plannen
In de januari-blog bedankten we jullie niet alleen, maar beloofden we ook allerlei acties. Nu, na de harde coronaklappen, is het tijd om weer op te krabbelen en door te pakken. Plannen genoeg! Zo zijn we bezig met een alternatief voor de afgezegde voorleesmiddag (houd Facebook in de gaten). Binnenkort gaan we spaarkaarten uitdelen. Bij elke € 15 krijg je een stempel en bij een volle kaart (10 stempels) krijg je € 7,50 korting bij een volgende aankoop. Ook de kleurplaatwedstrijd zit nog in het vat.

Doen jullie mee?
Zoals de campagnes ons vertellen moeten we het ‘samen’ doen en blijven we voorlopig een beetje in de buurt. Zo blijkt maar weer dat lokaal belangrijk is! Veel mensen kwamen tóch in de afgelopen maanden, dank jullie daarvoor. Hopelijk komen ook de anderen weer terug. En gelukkig hebben we ook voor de kleine beurs genoeg leuke cadeautjes, zodat de mensen die het financieel lastiger hebben nu, ook nog bij ons terechtkunnen.

Openingstijden
De openingstijden zijn nog anders dan anders. Hou voor actuele informatie onze website, Facebook en Instagram in de gaten. En helaas zullen er voorlopig nog speciale regels gelden in de winkel.

Sterkte allemaal! Houd vol en houd moed
Wij beseffen heel goed dat iedereen zware tijden meemaakt; thuiswerkende ouders met kinderen, zzp’ers zonder klussen, mensen met vitale beroepen, eenzame ouderen, ondernemers en ga zo maar door. Veel psychisch en financieel leed. Wij wensen iedereen heel veel sterkte!

Veel liefs van de winkelmeisjes.