Heerlijke boeken voor de zomer

door Violet
Nieuws, lekker lezen, boektips voor de zomer

Vier nieuwe tips voor ‘Lekker lezen in de zomer’! In willekeurige volgorde, allemaal echte aanraders! Klik op een titel en lees de hele recensie.

Boeken, 6-9 jaar, Het geheim van de malamander, Thomas Taylor

Het geheim van de malamander, Thomas Taylor. 7+
Voor alle kinderen die het strand kennen van fijne zomers aan zee, met schelpen, ijsjes, de warme zon is dit boek een megaspannende aanrader. Meteen in het eerste hoofdstuk wordt de lezer aangesproken als zomerse strandbezoeker.. . Maar wat als in november de eerste winterstormen komen? Als de wind rond de Muilrotsen giert, en om het wrak van het slagschip Leviathan, waarvan zelfs nu nog mensen zweren dat ze er de glibberige malamander – een vismens – hebben zien rondkruipen. Hoe is het dan in Owee aan Zee?

Boeken, prentenboek, Naar bed gaan is gedoe, Sandtke, van Ditshuizen

Naar bed gaan is gedoe, Wessel Sandtke en Marieke van Ditshuizen. 3+
Soms wil je gewoon niet naar bed en dan is naar bed gaan gedoe. Meestal niet voor jou, maar voor je ouders! Het jochie in dit grappige en ontroerende prentenboek verzint heel veel smoesjes en trekt de hele trukendoos open. Alles in korte, duidelijke en goed lopende zinnetjes beschreven. De illustraties van Marieke van Ditshuizen zijn echt súperschattig, súpergrappig en soms ook heel ontroerend. 

Boeken, 6-9, Wies en oma Wisse, De bullebakbaas ,Jongbloed en Boter

Wies en oma Wisse – De bullebakbaas, Marte Jongbloed en Iris Boter. 6+
Wies’ ouders zijn bijna nooit thuis, ze zijn ritselaars en helpen mensen in nood. Wies heeft al heel veel oppasdames gehad, maar ze houden het nooit lang met haar uit. Gelukkig heeft ze oma Wisse en de tweeling Zane en Jazz, haar beste vrienden.
Oma Wisse woont in Huize Grijsoord en het is daar reuzegezellig. Tot de komst van Dick Tator, de nieuwe directeur. Wies en de tweeling bedenken een plan om de bullebakbaas te grazen te nemen.

Boeken, 9-12 jaar, Het meisje dat met beren praatte, Sophie Anderson

Binnenkort in de winkel:
Het meisje dat met beren praatte, Sophie Anderson en Kathrin Honesta. 10+
Prachtig gegeven: een meisje dat als baby is gevonden bij een berenhol, groter en sterker is dan alle andere kinderen en daarom Yanka De Beer wordt genoemd. En ondertussen lijkt het bos aan haar te trekken. Ze voelt zich steeds meer een buitenbeentje, ondanks haar lieve Mamotsjka en beste vriend Sasja. Op een dag gebeurt er iets vreselijks waardoor ze besluit weg te lopen om op zoek te gaan naar haar geschiedenis, om te ontdekken wie ze is. Een bijzonder verhaal met fantastische illustraties.

Veel leesplezier deze zomer. En natuurlijk nog lang daarna… Er komt weer veel moois aan dit najaar. En we zijn natuurlijk ook weer benieuwd naar wie de Gouden Griffel en Gouden Penseel 2020 gaan winnen. En naar alle boeken in de Kinderboekenweek met als thema ‘En toen?’ over alles wat met vroeger te maken heeft.

Fijne zomer!

Violet