Green Toys: verantwoord spelen!

door Violet
Green Toys: verantwoord spelen!

De vormgeving is cool, het materiaal is beresterk, het wordt niet geproduceerd in lage-lonen-landen en het is gemaakt van 100% hergebruikt plastic. Maar Green Toys is vooral heel leuk speelgoed!

Design
Als winkelmeisje ben ik een beetje verliefd op het merk Green Toys. Ik heb ooit als scenarioschrijver een tijdje in New York gewerkt en hou enorm van het nostalgisch design dat je daar veel tegenkomt in bijvoorbeeld diners, straatmeubilair en de iconische schoolbussen. De vormgeving van Green Toys doet daar heel erg aan denken. Dat is niet zo gek, aangezien het een echt Amerikaans merk is.

Groen speelgoed
Green Toys ziet er niet alleen heel leuk uit, maar wordt ook nog eens zeer verantwoord geproduceerd. Het wordt gemaakt van gerecyclede plastic melkpakken met toevoeging van niet-giftige kleurstoffen. Daar maken ze heel stevig speelgoed van dat goed in elkaar zit. Het eindproduct zit verpakt in hergebruikt karton, zonder overbodige extra zakjes of sluitinkjes.

Het merk is niet heel goedkoop. Het wordt namelijk om ecologische redenen in Amerika zelf gefabriceerd en niet in lage-lonen-landen. Het is dan ook jammer dat de spullen alsnog op een vervuilende reis moeten om bij ons in Amsterdam terecht te komen.

Goed bedacht
Al dat recycle-gedoe is allemaal leuk en aardig, maar daar heeft een kind dat iets van Green Toys krijgt natuurlijk helemaal geen boodschap aan. Die vindt het vooral belangrijk dat je met dit speelgoed echt heel leuk kunt spelen. Zo is de veerboot bijvoorbeeld heel goed bedacht: een boot waarmee je in het water kan, maar die ook twee geinige autootjes vervoert, waardoor je bij het spelen verschillende kanten op kunt. Of de kiepwagen, die zo robuust is dat je er met gemak de halve zandbak in kwijt kunt. Of de sleepboot en de onderzeeër, die geweldig zijn om mee in bad te spelen. Ze kunnen drijven, maar je kunt er ook eindeloos mee gieten, wat als extra voordeel voor de ouders heeft dat zelfs haren wassen eindelijk leuk is!