Goed voor het milieu

door Violet
Snails Rose nagellak afpellen milieuvriendelijk

Isis denkt steeds vaker na over het milieu en probeert dat te vertalen naar de winkel. Op de beurzen waar ze de laatste weken was, ging ze op zoek naar milieuvriendelijk speelgoed. Denk aan: gerecycled plastic, spullen van natuurlijke materialen, zonder gifstoffen en meer gebruiksvoorwerpen die langer meegaan.

Yumbox lunchtrommel inhoud

Een voorbeeld van zo’n gebruiksvoorwerp dat lang meegaat is de Yumbox. Een lunchtrommel met 4 of 6 vakjes, zodat je veel verschillende dingen kunt meegeven. Zelfs yoghurt, houmous of een dipsausje! De siliconen randjes in de deksel zorgen ervoor dat elk vakje apart wordt afgesloten. Behalve dat je af bent van de plastic zakjes (minder afval!) of lekkende bakjes, kun je je kind gevarieerd eten in normale porties meegeven.

Rubbabu kleine ballen

Rubbabu is een Indiaas fairtrade familiebedrijf waar speelgoed wordt gemaakt van natuurlijk en biologisch afbreekbaar rubber, zonder toevoegingen. Het Spaanse nylon voor de buitenkant is volledig gifvrij en slaagt met vlag en wimpel voor welke internationale test dan ook. Ook de lijm en de verf op basis van rubber zijn niet giftig.
Alles wordt met de hand gemaakt, en dat betekent dat elk product uniek is. Bij Knutsel Frutsel vind je allerlei auto’s in verschillende maten en de grappige ballen met rare vormen en uitstulpingen; in twee maten, ook kleintjes!

Crocodile Creeck puzzel beginner dieren

Ook hebben we weer héél leuke puzzels (zes in een doos met verschillende aantal stukjes, voor de beginnende puzzelaar) besteld bij Bertoy. De puzzelstukken en de doos zijn gemaakt van 100% gerecycled karton. Ze zijn bedrukt met inkt op sojabasis, met daaroverheen een coating op waterbasis. Kijk hier voor meer puzzels.

Snails Rose nagellak milieuvriendelijk

We hebben ook nieuwe, milieuvriendelijke nagellakjes ingekocht: Rose gamma van Snails – een volledig natuurlijke, veganistische, afpelbare nagellak. Er zitten rozenwater en vitamines in om de nagelgezondheid te verbeteren. De nieuwe Rose-collectie is op waterbasis, geurloos, vrij van schadelijke ingrediënten en niet getest op dieren. Deze nagellak is  zonder schrobben of chemicaliën te verwijderen – je kunt het er gemakkelijk af pellen, en daarna zijn je nagels direct klaar voor een nieuwe manicure.

Zintenz schriftje notitieblok

En inmiddels staat er al een rek met schriftjes en notitieblokjes van Zintenz in de winkel. Het is schrijfwaar gemaakt van bladeren en stengels uit oogstafval. Gedrukt met gifvrije bio-inkt. Zonder verspilling van water. Milieuvriendelijk dus.

En we hadden natuurlijk al jaren Green Toys (lees hier de blog erover), een van onze favoriete producten; auto’s, servies, tuin- en badspullen van gerecycled plastic.

We doen ons best voor een beter milieu en proberen daarom steeds meer milieuvriendelijke spullen in te kopen. Zo hopen we een steentje bij te dragen aan een gezonde toekomst voor onze jonge klantjes, hun kinderen en kleinkinderen.
Als jullie tips hebben over milieuvriendelijk speelgoed of andere spullen, laat het ons dan weten!