Dank voor jullie komst!

door Violet
dank actie sticker etalage

Nadat wij in oktober 2019 de noodklok luidden, kwamen jullie in groten getale. Jullie Kwamen. Binnen. Keken. Vroegen. Kochten. Hier, bij ons. Buurtbewoners, maar ook mensen van verder weg, vaste én nieuwe klanten maakten massaal een bewuste keuze. Een keuze voor kopen in een stenen winkel. En daar zijn wij heel blij mee. Dank voor jullie komst!

Jullie zagen onze afgeplakte ruit, hoorden via via, lazen in de krant of zagen op tv: Knutsel Frutsel heeft het zwaar. De pers was van alle kanten op ons af gekomen; het Parool, AT5, Trouw, de Telegraaf, het AD, tot het landelijke RTL Nieuws van half 8 aan toe. Het leidde tot meer klanten in onze winkel. Veel meer dan we hadden verwacht; het maakt ons warm van binnen en hoopvol. En omdat het niet alleen om ons gaat, er zijn zoveel meer kleine winkeliers die het hoofd nauwelijks boven water houden, hopen we dat meer middenstanders profijt hebben gehad van onze actie. En wie weet zijn door alle berichten meer mensen lokaal gaan winkelen in plaats van online bestellingen te doen.

‘MAAR IK DACHT DAT JULLIE ER ALTIJD ZOUDEN ZIJN!?’

Hartverwarmende reacties
Dat onze klanten aan het denken waren gezet, bleek wel uit de hartverwarmende reacties. We hadden zóveel goede gesprekken aan de toonbank. Sommigen van jullie waren verrast, gechoqueerd, in halve paniek en zeiden: ‘Maar ik dacht dat jullie er altijd zouden zijn!?’ Anderen waren schuldbewust: ‘Dit gaat over mij, ik koop vaak online… En daarom ben ik nu hier’. Of heel duidelijk: ‘Ik ben hier om te kopen, omdat ik wil dat jullie blijven.’ Jullie toonden begrip, staken ons een hart onder de riem en gaven ons een uitstekende omzet in het laatste kwartaal van 2019.

En? Blijven jullie?
‘Werkt de actie en zijn jullie nu gered?’ was de laatste weken een veel gestelde vraag. Helaas valt daar nog weinig over te zeggen. Já, er waren veel meer klanten en já, ze gaven veel meer uit, maar eén goed kwartaal is niet genoeg. Daarmee maken we de verminderde inkomsten en opgelopen kosten van de afgelopen jaren nog niet goed. We voerden een bewustwordingscampagne, die direct zijn vruchten afwierp, maar die nog veel dieper moet indalen om de veranderingen in de winkelstraten te stoppen.

Samen houden we lokaal leuk
En daarom vragen we jullie om te blijven komen. Dan blijft Knutsel Frutsel, dan blijft het fijne buurtwinkelgevoel. Vandaar dat wij een nieuwe sticker op onze ruit hebben geplakt: Dank voor je komst! Samen houden we lokaal leuk. Want iedereen kan bewust kiezen voor een leuke, gezellige buurt, met fijne winkels.

Dit doen wij
En wat wij dan doen? Wij houden de winkel vol met leuke spullen, geven advies en zijn nog altijd in voor een goed gesprek. We zullen blijven lachen, klanten warm onthalen en ons stinkende best doen voor iedereen. We gaven jullie in december kortingskaarten en hopen jullie daarmee terug te zien! Er komt een voorleeszaterdag, een kleurplaatwedstrijd, boekbandjes waarop kinderen zelf boekrecensies kunnen schrijven en er komt een spaarkaart voor trouwe klanten.

Dus: Dank voor je komst! Samen houden we lokaal leuk. En tot ziens!