Borealis: een ecothriller

door Violet
Borealis Marloes Morshuis kinderboek

180 kinderen uit 180 landen zijn bijeen in the middle of nowhere. Het is ijskoud en de winter moet nog komen. Op het eerste oog lijkt het een soort kamp, met lessen in van alles en gezellige huisjes voor acht personen… Maar ze zijn hier niet vrijwillig. Ze zijn ontvoerd en hier gebracht opdat ze de zondvloed, die op korte termijn zal komen, overleven terwijl de rest van de wereld vergaat.

De kinderen in het kamp gaan gebukt onder strenge regels. The Crew houdt toezicht en is bij vlagen onvoorspelbaar en onbenaderbaar. De Trias zwaait de scepter en heeft deze kinderen uitgekozen voor een bijzondere toekomst. Maar niet alle kinderen zitten daar op te wachten.

Vooral hoofdpersoon Joppe wil heel erg graag naar huis. Hij probeert te ontsnappen, maakt vrienden, maar voornamelijk vijanden en lijkt te worden voorgetrokken door een van de leden van de Trias. Hij blijft denken dat er iets niet klopt…

Marloes Morshuis schreef een ecothriller voor kinderen (12+), razend spannend en met een duidelijke boodschap: zorg beter voor het milieu. Voor het te laat is. Voor milieubewuste kinderen met een zucht naar spanning en sensatie is dit boek echt een aanrader. En ook als je nog niet aan het milieu dacht, is het boek spannend en steek je er misschien nog iets van op!

Violet